Ken jij de parallel tussen het in een band spelen en zakelijk teamwork? Tenzing-associate Mark Dries, die er graag met de band King Ben op uit trekt, wel. In beide situaties ben je 80% van de tijd aan het begeleiden en soms even aan het soleren, uiteraard wel op zo’n manier dat je je publiek meeneemt. En dat is exact wat hij in het dagelijks leven als Business Process Architect bij Vitens ook doet.
Als je goed voorbereid bent doordat je je nummers kent en je het instrument beheerst zodat de band lekker loopt, kost het spelen in een band geen energie en kan alle aandacht naar expressie en samenwerking, aldus Mark. De parallel met zijn werk is gemakkelijk te trekken. Als een bedrijf zijn processen standaardiseert en de performance van die processen in de gaten houdt, dan loopt de bedrijfsvoering beter en zijn er minder verrassingen. Daardoor blijft er tijd en energie over voor het managen van de complexe omgeving waarin we leven.

En dat sluit naadloos aan op zijn missie: ruimte scheppen voor creativiteit, door het standaardiseren van bedrijfsprocessen, waarmee de voorspelbaarheid vergroot en de complexiteit vermindert.
Want het besturen van de performance van bedrijven is een samenspel van mensen, organisatie, IT en niet te vergeten: de processen.

Even sparren?

Behoefte aan een moment om te sparren over het vergroten van de waarde van de bedrijfs- en werkprocessen in jouw bedrijf? Of wil je met eigen ogen zien wat wij zoal doen op een basecamp om elkaar te helpen met het zacht landen en hard klimmen? Dat kan volgende week vrijdag weer. Neem wel van tevoren even contact met ons op.